Sovelluksen hallintatoimintojen käytön rajoittaminen salasanalla

Tietokone saattaa olla useiden käyttäjien käytössä, ja heidän tietokoneen käyttötaitonsa ja -kokemuksensa voivat vaihdella huomattavasti. Tietokoneen turvallisuus voi vaarantua, jos eri käyttäjät pääsevät rajoituksetta käyttämään sovellusta ja sen asetuksia.

Voit rajoittaa sovelluksen käyttöä määrittämällä järjestelmänvalvojan salasanan KLAdmin-tilille. Tällä käyttäjällä on rajattomat oikeudet hallita ja muokata sovelluksen asetuksia ja määrittää sovelluksen käyttöoikeuksia muille käyttäjille. Kun olet luonut KLAdmin-salasanan, voit määrittää sovelluksen käyttöoikeudet useille käyttäjille tai käyttäjäryhmille.

KLAdmin-salasanan luominen:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta pääikkunan alaosassa olevaa Asetukset-painike-painiketta.

Tämä avaa Asetukset-ikkunan.

3. Valitse Käyttöliittymän asetukset -osio.
  4. Aseta Salasanasuojaus-vaihtokytkin Käytössä-asentoon.
  5. Täytä avautuvassa ikkunassa Käyttäjänimi (KLAdmin on suositeltava), Kirjoita salasana ja Vahvista salasana -kentät.

Vinkkejä vahvan salasanan luontiin:

• Salasanan pitää sisältää vähintään kahdeksan ja korkeintaan 128 merkkiä.
    • Salasanassa on oltava vähintään yksi numero.
    • Salasanassa on oltava pieniä ja isoja kirjaimia.
    • Salasanassa on oltava vähintään yksi erikoismerkki (esimerkiksi: ! @ # $ % ^ & *).
  6. Napsauta Tallenna-painiketta.

Unohtunutta salasanaa ei voi palauttaa. Jos olet unohtanut salasanasi, ota yhteys asiakaspalveluun voidaksesi jälleen muokata sovelluksen asetuksia.

Käyttäjä KLAdmin voi määrittää oikeudet seuraaville käyttäjille ja käyttäjäryhmille:

Käyttäjän tai käyttäjäryhmän lisääminen

Käyttäjän tai käyttäjäryhmän oikeuksien muokkaus

Toiminnon salliminen yksittäiselle käyttäjälle tai käyttäjäryhmälle

Kuinka kiellät toiminnon yksittäiseltä käyttäjältä tai käyttäjäryhmältä

Kun yrität suorittaa jotakin toimintoa luettelosta Lisää oikeudet käyttäjälle tai ryhmälle -ikkunassa, sovellus pyytää sinua antamaan salasanan. Annan salasana-ikkunassa nykyisen käyttäjätilin käyttäjänimi ja salasana. Toiminto suoritetaan, jos määritetyllä tilillä on oikeus suorittaa tämä toiminto. Salasana-ikkunassa voit määrittää aikavälin, jolloin käyttäjän ei tarvitse syöttää salasanaa uudestaan.

Salasanaikkunassa voit vaihtaa syöttökieltä vain painamalla ALT+SHIFT. Muut pikanäppäimet eivät vaihda syöttökieltä, vaikka pikanäppäin olisi määritetty käyttöjärjestelmässä.